Ragályi Sándor

Bemutatkozás, mióta vagy a cégnél, miket oktatsz?
2023 Május óta dolgozom a Koroknai Autósiskolánál , mint gépjárművezető-szakoktató.”B” kategóriát oktatok.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak az oktatói munka során?

A kihivást minden tanulóban más és más jelenti.Az én feladatom megatalálni minden tanulóhoz a megfelelő kulcsot. Általában a félelem és a stressz leküzdése a legnehezebb feladat.

Iskolánkban a diákok szabadon választhatnak gyakorlati oktatót. Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok amik miatt szívesen választanak téged?

Fiatalos, türelmes, emaptikus, rugalmas, szakoktató vagyok. Okatatás során nincs olyan felemrűlő probléma amitt a tanulóval közösen ne tudnánk megoldani.

Van-e olyan emlékezetes, vicces oktatáshoz kapcsolódó történet amire szívesen emlékszel vissza?

Szeretem a humort, szinte minden órán van valami vicces szituáció vagy beszólás amire később én is és a tanulók is mosolyogva gondulunk vissza.

Van-e valamilyen egyedi módszer amivel megnyugtatod az izguló diákokat az első vezetés előtt vagy akár a vizsga előtt?

Már az első telefonos egyeztetés alkalmával probálok olyan közvetlen kapcsolatot kialakítani a tanulóval, hogy kevésbé érezze magát feszélyezve személyes talákozáskor.
Azoknak, akik több óra után is izgulnak, azt szoktam javasolni hogy készítsenek egy saját Spotify lejátszási listát olyan zenékből amelyek megnyugtatják őket. Így oktatás közben halk aláfestésként ez szól a gépjárműben.
Vizsgán pedig már nincs mitől tartania a tanulónak hiszen semmi újat nem fog kérni tőle a vizsgabiztos csak, hogy mutassa be az eddig tanultakat.

Miért szeretsz a Koroknai Autósiskolánál oktatni?

Családias segítőkész csapat.
Szinte az összes jogosítványomat itt szereztem meg, már akkor tapasztaltam, hogy mennyire felkészült, profi szakoktatók dolgoznak itt. Óriási büszkeséggel tölt el hogy az ország egyik legnívósabb autósiskolájánál dolgozhatok.

Szerinted mi az, ami kiemeli a Koroknai Autósiskolát a hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozások közül?

Minden kategóriában folyamatosan induló képzések. Modern gépjármű flotta, profi szakoktatókkal és irodai háttérel.

A gépjármű vezetés szeretete alapfeltétel egy ilyen hivatásnál, van-e ezen kívül valamilyen hobbid?

Feleségemmel kirándulni, közösen kikapcsolódni.
De valójában a vezetés az, ami ténylegesen kikapcsol.

Tapasztalataid szerint melyik rutinfeladat jelenti a legnagyobb kihívást a tanulóknak? Ezek gyakorlására fokozottan figyelsz-e az oktatás során?

Kuplung kezelés illetve a parkolási feladatok jelentik a legnagyobb kihívást. Természetesen ezek gyakorlására fokozott figyelmet fordítok.

Milyen gépjárművön oktatsz?

Toyota Auris

 

x Széchenyi2020