Szűcs László

Bemutatkozás, mióta vagy a cégnél, miket oktatsz?
A Koroknai Autósiskolával 2017-ben kerültem kapcsolatba. Az oktatói tevékenységet másodállásban végzem, főállásom során 2004 óta foglalkozom személygépjármű vezetők oktatásával.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak az oktatói munka során?

Minden tanuló más és más, önálló személyiséggel rendelkezik így az oktatás során meg kell találni azt az egyéni módszert, mellyel közösen eljutunk a sikeres vizsgáig. Közben megtanuljuk a személygépjárművet technikailag kezelni, és biztonságosan közlekedni.

Iskolánkban a diákok szabadon választhatnak gyakorlati oktatót. Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok amik miatt szívesen választanak téged?

Pedagógus végzettséggel rendelkezem és a tanítás során szerzett tapasztalatok nagyban segítettek abban, hogy a diákokhoz mindig türelmesen, megértően, segítőkészen állok.

Van-e olyan emlékezetes, vicces oktatáshoz kapcsolódó történet amire szívesen emlékszel vissza?

Az oktatás során az első lépésektől, míg eljutunk a vezetői engedély megszerzéséig minden tanulóval átélünk közösen humoros eseményeket.

Van-e valamilyen egyedi módszer amivel megnyugtatod az izguló diákokat az első vezetés előtt vagy akár a vizsga előtt?

A mögöttem álló 26 év pedagógiai tapasztalat segítéségével meg tudom választani a tanuló személyiségéhez leginkább illeszkedő módszert.

Miért szeretsz a Koroknai Autósiskolánál oktatni?

A családias hangulat és a jó kollektíva miatt.

Szerinted mi az, ami kiemeli a Koroknai Autósiskolát a hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozások közül?

Rugalmasság, ügyfélbarát autósiskola.

A gépjármű vezetés szeretete alapfeltétel egy ilyen hivatásnál, van-e ezen kívül valamilyen hobbid?

Utazás, túrázás, sport.

Tapasztalataid szerint melyik rutinfeladat jelenti a legnagyobb kihívást a tanulóknak? Ezek gyakorlására fokozottan figyelsz-e az oktatás során?

Egyénfüggő, közösen a diákkal megkeressük a számára nehezebben végrehajtható feladatot és az gyakoroljuk. Szükség esetén a végrehajtás módszerén változtatunk.

Milyen gépjárművön oktatsz?

Opel Corsa

 

x Széchenyi2020