Dr. Nagy Imre

2017-ben kerültem kapcsolatba a Koroknai Autósiskolával, ahol nagyszerű, magasan képzett szakoktatókat ismertem meg. A gépjármű vezető képzést professzionális szinten művelő szakoktatók olyan hatást gyakoroltak rám, hogy elhatároztam, ennek a csapatnak akarok a tagja lenni. 2019-ben hosszú, kemény kiképzést követően gépjármű szakoktatói oklevelet szereztem „A” „B” „C” kategóriákból és engedélyt „közlekedési ismeretek”, „műszaki ismeretek” oktatására.  Az oktatást másodállásban végzem, főállásom gyakorlása során is sokat foglalkozom a közlekedésre neveléssel.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak az oktatói munka során?
A járművezetőt úgy megtanítani a közlekedés szabályaira, technikájára, hogy annak eredményes vizsgáját követő búcsúztatásakor nyugodt lelkiismerettel kívánhassak neki balesetmentes közlekedést.

Iskolánkban a diákok szabadon választhatnak gyakorlati oktatót. Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok amik miatt szívesen választanak téged?

Nyugalom, higgadtság, őszinteség, becsületesség, kitartás.

Van-e olyan emlékezetes, vicces oktatáshoz kapcsolódó történet amire szívesen emlékszel vissza?
Rövid, eddigi pályafutásom alatt számtalan meghökkentő esetet éltem meg, többek között, amikor a tanulónak feltett kérdésemre: Milyen táblát hagytunk el? A tanuló visszakérdezett: Elhagytuk a táblát? Visszamenjünk érte? J

Van-e valamilyen egyedi módszer amivel megnyugtatod az izguló diákokat az első vezetés előtt vagy akár a vizsga előtt?

A nyugalomra hívom fel a figyelmüket, hiszen az oktatás alatt ők csak tudást nyerhetnek, a biztonságot én garantálom számukra. Ehhez természetesen minden esetben számítok a közreműködésükre.

Miért szeretsz a Koroknai Autósiskolánál oktatni?
Kiváló munkahelyi légkör, korrekt, segítőkész vezető és munkatársak.

Szerinted mi az, ami kiemeli a Koroknai Autósiskolát a hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozások közül?

A sokrétűség, megbízhatóság, segítőkészség. Széles spektrumú járműpark, kiválóan képzett szakemberek. A szolgáltató jelleg, amely a tanulók érdekét szolgálja.

A gépjármű vezetés szeretete alapfeltétel egy ilyen hivatásnál, van-e ezen kívül valamilyen hobbid?

Igen, alapfeltétel az, hogy amit csinálsz, az a hobbid is legyen. A szabadidőmet a tanulóimra áldozom és ezáltal érzem jól magam. Természetesen szeretek focizni, a családommal kirándulni, horgászni, kertészkedni.

Tapasztalataid szerint melyik rutinfeladat jelenti a legnagyobb kihívást a tanulóknak? Ezek gyakorlására fokozottan figyelsz-e az oktatás során?

A tanulónak csak addig kihívás a feladat végrehajtása, amíg azt meg nem tanítjuk vele.