E-Learning

Az e-learningről általában

 • modern, gyors, kényelmes és hatékony webes távoktatási módszer
 • tananyagból és a tanulást könnyítő keretrendszerből áll
  • a tananyag: az interaktív animációk, multimédiás elemek és szituációs gyakorlatok segítségével könnyen boldogulsz, és hamar megjegyzed a sikeres vizsgához szükséges információkat
  • e-Titán keretrendszer: a kényelmed érdekében, az egyéni belépési kódod alapján tárolja, hogy hol tartasz a sikeres vizsga felé vezető úton, az e-learning végén pedig tanfolyam igazolást ad, amivel vizsgázhatsz
 • nincs szükséged könyvekre, hiszen az e-learning elektronikus, digitális úton közvetíti a számítógépedre a tartalmakat
 • nem véletlenül egyre elterjedtebb világszerte, miért pont te maradnál ki?

Mi szükséges hozzá?

Az e-learninges tanuláshoz csak egy számítógép, internetkapcsolat és egy internetes böngésző szükséges. A tananyagok és a keretrendszer az e-learning szolgáltató informatikai rendszerén vannak telepítve, amit egy számítógép internetböngészőjén keresztül lehet elérni. Így a tanuláshoz nincs szükség sem speciális szoftverek telepítésére, sem mély informatikai ismeretekre.

Próbálja ki most díjmentesen!

Kattintson a megfelelő kategóriához tartozó linkre, hogy eljusson a képzés bemutató oldalára!
(A bemutató rendszer csak korlátozott számú látogatót enged be, túlterheltség esetén türelmüket kérjük.)

Kategória
AM A1, A2, A A1(B)
B BE C
CE D GKI

Előnyök

Az e-learning nagy előnye, hogy időben rugalmas, és nincs helyhez kötve. Bárhol és bármikor használható, ahol van számítógép és internetkapcsolat. Önállóan, mégis ellenőrzötten és szabályozottan, saját időbeosztás és tempó szerint lehet előrehaladni, a tanulást bármikor meg lehet szakítani, majd folytatni tovább. Interaktív módon lehet tanulni, életszerű példák és szimulációk segítségével, az informatika eszközrendszerét felhasználva. Az egyik legfontosabb jellemzője az interaktivitás: az oldalak közti navigációtól, a tesztek és feladatok elektronikus kitöltésén át az azonnali kiértékelésig sokféle módon használja ki az ebben rejlő lehetőségeket.

Az e-learning a hatósági képzésben

Jelenleg a következő jogosítványkategóriákra, illetve szaktanfolyami képzésekre áll rendelkezésre a hatóság által akkreditált (államilag elismert) e-learning tanfolyam: AM, A1, A2, B, BE, B125 (A1 B-vel), A, C, E, D, D1, T, GKI.

Tananyagok

Bárhonnan, bármikor, egy számítógép és internetkapcsolat segítségével el lehet érni az e-learning tananyagokat, és saját időbeosztás szerint lehet tanulni. Az elméleti képzés három tantárgyból áll: közlekedési alapismeretek, járművezetés elmélete, szerkezeti és üzemeltetési ismeretek. Az e-learning tananyagok esetében ezek a tantárgyak nem különülnek el élesen, hanem egymással szerves kapcsolatban átfogó és összefüggő ismereteket adnak át.

A keretrendszer (e-Titán)

e-TitánAzonosítja a tanulót (belépés egyedi kóddal), tárolja a tananyagban történő előrehaladást és a teszteredményeket. A keretrendszer számon tartja a tananyagrészek elvégzésének sorrendjét, az előrehaladás feltételeit (pl. egyik fejezetről csak sikeres teszt esetén lehet továbblépni a következő fejezetre) és a tanulásra fordítható időt is.

Az e-learning képzést biztosító informatikai rendszer (e-Titán keretrendszer) a tanfolyam sikeres elvégzésekor létrehozza a hatályos előírásoknak megfelelő, elektronikus formátumú tanfolyam-igazolást, amit automatikusan átküld a Nemzeti Közlekedési Hatóság részére.

Ez a keretrendszer adatbázisában manipulálhatatlanul rögzíti és értékeli is a tanuló előrehaladását, az ellenőrző kérdésekre adott válaszait, eredményeit és tevékenységét. Az e-Titán keretrendszer a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti („KRESZ”) tanfolyam támogatására használható.

Miben nyújt újat?

Új tematikára épülő tananyagok: ismertetik a szabályokat, de azon túl életszerű példákkal jobban felkészítenek a gyakorlati képzésre, összefüggéseiben mutatják meg a különböző helyzeteket, átfogó ismeretet adnak.

Kényelem: a tanuló a neki megfelelő helyen és időben tanulhat, saját ritmusában.

Folyamatos gyakorlási lehetőség: a tananyagok befejezése után (a még fel nem használt időkeretben) az elméleti vizsgáig lehet gyakorolni a teszteken, újraolvashatók a fontos részek.

Jogi háttér

Az 1988. évi I. törvény említi először az e-learninget mint képzési lehetőséget. A „179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet a járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának általános szabályairól” konkrét szabályzásokat tartalmaz az autósiskolák számára, egyebek közt az elméleti képzéssel és annak távoktatásos (e-learning) formájával kapcsolatban.

Az 1988. évi I. törvény, a 179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet és a 24/2005. sz. GKM rendelet együttesen lehetőséget biztosít az előírásoknak és feltételeknek (pl. hatósági akkreditáció) megfelelő digitális tananyagok és a zárt rendszerű távoktatási keretrendszerek alkalmazására az autósiskoláknál.

Minimális/ajánlott rendszerkövetelmények

Számítógép (PC, notebook)

 • Ajánlott minimális képernyőméret: 13”
 • Minimális rendszer követelmények:
  • XGA – 1024×768 felbontás
  • Intel i3 processzorcsalád vagy azzal egyenértékű teljesítmény, 2GB RAM
 • Minimális böngésző követelmény:
  • Internet Explorer 11+
  • Chrome 58+
  • Firefox 53+

Mobileszköz

 • Ajánlott minimális kijelző méret: 7”
 • Minimális rendszer követelmények:
  • XGA – 1024×768 felbontás
  • 1GHz Dual-Core teljesítmény, 1GB RAM
  • Android 5.0 +
  • MS Windows 10 mobile +
  • IOS 10 +
 • Minimális böngésző követelmény:
  • Internet Explorer Mobile 11+
  • Chrome 58+

Fontos megjegyzés, hogy a mobileszközök esetében a hosszabb időn át tartó, folyamatos és egyben hatékony tanulás és gyakorlás – az ajánlott kijelző méret miatt – elsősorban megfelelő méretű és tulajdonságokkal rendelkező tableteken valósítható meg. Ugyanakkor a tananyagok és vizsgafelkészítők az oldalak szükség szerinti nagyításával és pozicionálásával futtathatók a szükséges minimális rendszer és böngésző követelményeket teljesítő okostelefonokon is, ami hasznos kiegészítő lehetőséget nyújthat a tanulók számára ahhoz, hogy valóban bárhol és bármikor használják az eduKRESZ tananyagokat.

x Széchenyi2020