Formula BMW Racing Experience

2012. július 3-án Rainer Fink, az Autohaus Fink GmbH tulajdonosa meghívására iskolánk vezetője, Koroknai Imre felejthetetlen autós élményben vett részt az Egyesült Királyságban. A Formula BMW Racing Experience keretében egy napra átélhette az együléses versenyautók által nyújtott hihetetlen gyorsulást és lassulást.

Az egész napos rendezvény reggel 9 órakor vette kezdetét egy komoly technikai felkészítéssel: a BMW szakemberei bemutatták a versenyautókat, ismertették a biztonságos vezetés részleteit.
A 30 főből álló bátor „versenyző palántát” 3 x 10 fős csoportokra osztották, akik felváltva tudták kipróbálni a BMW FB02-es versenyautóit. Mindenkinek 4 etap teljesítésére volt lehetősége: 2 délelőtt és 2 délután. A vendégek etaponként 40-45 percig élvezhették a száguldás adta élvezetet… egészen este fél 7-ig.

Érdemes zárójelben megjegyezni, hogy ugyanilyen autókban kezdte pályafutását Nico Rosberg, Sebastian Buemi, vagy éppen a Forma 1 2010-es és 2011-es év világbajnoka, Sebastian Vettel.

Mit érdemes tudni ezekről a versenyautókról?
A Formula BMW FB02-esek igazi versenygépek, karbonszál-kevlár kompozit anyagból készített, alig 450 kilós karosszériával, a BMW K1200 S sportmotorjából származó, 140 lóerős, négyhengeres motorral, szekvenciális versenyváltóval, Ferodo betétes versenyfékekkel és Michelin slick gumikkal.

[nggallery id=5]

Videók az edzésről