Elkészült a körforgalom Hajdúböszörmény mellett

Körforgalom2

A kép illusztráció

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából hat településen – Hajdúböszörmény mellett Apagyon, Kölcsén, Nyíregyháza-Oroson, Szekszárdon és Vásárosnaményban – épülnek át a balesetveszélyes csomópontok. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett beruházások eredményeképpen új körforgalmak teszik biztonságosabbá a közlekedést az autósok és a gyalogosok számára is.

Új, biztonságos körforgalom épült a 35. Nyékládháza–Debrecen II. rendű főút és a 3323. j. Balmazújváros–Hajdúnánás összekötő utak kereszteződésében, az M35-ös autópálya balmazújvárosi csomópontjától néhány száz méterre. Bár a szakasz jól belátható, balra kanyarodó sávokkal kiépített, a sztráda átadása óta számos, súlyos személyi sérüléssel járó baleset történt az elsőbbség megadásának elmaradása miatt. A forgalom minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a kereszteződést négyágú, közvilágítással ellátott körforgalmú csomópont váltotta fel. Az uniós és hazai forrásokból támogatott fejlesztés során átépítették a buszöblöket is. A munkálatokat a Duna Aszfalt Kft. végezte nettó 248 millió forint értékben. A további helyszíneken is ütemterv szerint halad a kivitelezés.

Tasó László infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta: „A balesetveszélyes kereszteződések átépítésének kivitelezési munkálatai 2015 első felében fejeződnek be. Az említett településeken kívül teljes egészében költségvetési forrásból elindult a legrosszabb baleseti mutatókkal rendelkező bagi csomópont fejlesztése is. A korábbi forgalombiztonsági beruházások tapasztalatai rendkívül kedvezőek: a lehetséges személyi és anyagi károk elkerülésével összességében a kivitelezési költségek több mint tízszeresét sikerült megtakarítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági programban további 23 új körforgalom terveit készíti elő.”

 

Forrás

x Széchenyi2020