Újraindulnak az elsősegély vizsgák

A Magyar Vöröskereszt főigazgatója a koronavírus járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések enyhítésével kapcsolatban az alábbi utasítást hozta:

A Vöröskereszt a közúti elsősegélynyújtó vizsgáztatási és képzési tevékenységét újraindítja 2020. június 2-tól.

A képzésekre, vizsgákra bejelentkezni 2020. május 25-től van lehetőség.

A  vizsgára jelentkezőket kérik, hogy regisztráljanak a www.hajdubihar.voroskereszt.hu oldalon és így láthatják a meghirdetett időpontokat, amelyekre online formában is bejelentkezhetnek.

A jelenlegi átmeneti időszakban a vizsgáztatás menetében jelentős változások lesznek a biztonság megteremtése érdekében:

-A vizsgázók számára kötelező a saját beszerzésű textil- vagy egyszer használatos sebészi maszk, valamint a vizsgálókesztyű viselése.

-Az óránként maximalizált vizsgázók száma 4 fő. A vizsgahelyiségben maximum 2 fő vizsgázó tartózkodhat bent és az előtérben is csak 2 fő várakozására van lehetőség.

A várakozók feltorlódásának elkerülése érdekében a vizsgákra kettesével, fél órás időközökben lehet bejelentkezni.

A vizsgázóktól pontos megjelenést kérnek. Ne érkezzenek korábban, mert nem tudnak várakozási lehetőséget biztosítani és a biztonság érdekében célszerű elkerülni a tumultust.

-A vizsga követelményrendszere is módosul: Az újraélesztési gyakorlat során nem kötelező a befújásos lélegeztetés bemutatása, helyette 1 perc folyamatos mellkas kompressziót kell végezni a vonatkozó paraméterek betartásával.

A változásokról részletes tájékoztatást lehet olvasni a Magyar Vöröskereszt honlapján.

Az utasításban foglaltakat a Vöröskereszt  kéthetente felülvizsgálja.

A fenti utasítások értelmében a vizsgáztatás időtartama, valamint az elmaradt vizsgák miatt a jelentkezők száma is emelkedni fog, ezért a tanulók türelmét kérik, igyekeznek minél több vizsgaalkalmat biztosítani, hogy minél hamarabb elérhető legyen a vizsga mindenki számára.

Azok a tanulók, akik már teljesítették a KRESZ és forgalmi vizsgát a 219/2020 (V.21) kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt az elsősegélynyújtó vizsgaigazolás bemutatása nélkül is átvehetik a vezetői engedélyt. A veszélyhelyzet megszüntetését követően a vizsga kötelezettség visszaáll számukra is.

 

x Széchenyi2020