Tájékoztatás a veszélyes áruk közúti szállításában érintett járművezetőknek

2020. november 17-én Magyarország is csatlakozott ahhoz az egyezményhez, amely szerint a 2020. március 1. és 2021. február 1. között lejáró ADR oktatási bizonyítványok érvényessége 2021. február 28-ig automatikusan meghosszabbodik.

A hosszabbítás csak ez egyezményt aláíró országok területén történő szállításokra vonatkozik, december 2-ig bezárólag az alábbi országok szerepelnek a bővülő listán: Ausztria, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Írország, Lengyelország, Lettország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Fontos, hogy a jelzett időpontig (2021. február 28.) az automatikusan meghosszabbított érvényességű „lejárt” bizonyítvánnyal is tehető ismeretfelújító vizsga.

(Forrás: KAV)

(Az egyezményről szóló részletes angol nyelvű tájékoztatás ezen az oldalon érhető el>>.)

Az ADR vizsgák és képzések szervezése továbbra is zavartalanul folyik. A torlódások elkerülése végett javasoljuk, hogy az érintettek a képzést időben teljesítsék!
Információ, jelentkezés

x Széchenyi2020