Szél László

Szél László vagyok. 1982-ben születtem Debrecenben. 2000-ben érettségiztem a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában, informatika szakon. 2006-ban szereztem  szakoktatói képesítést, azóta egy  megszakítást kivéve folyamatosan dolgozom oktatóként.

Mit tekintesz a legnagyobb kihívásnak az oktatói munka során?
Az idősebb korosztályhoz tartozó tanulók felkészítése az átlagosnál több energiát, erőfeszítést igényel.  Itt most nem a nyugdíjasokra kell gondolni, a tanulók között már a 30 fellettiek is idősebbnek számítanak.

Iskolánkban a diákok szabadon választhatnak gyakorlati oktatót. Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok  amik miatt szívesen választanak téged?
Én türelmes embernek tartom magam, szerintem ez fontos a srácoknak, van azonban aki az oktatóautó alapján választ, ezt nem lehet egyértelműen meghatározni.

Van-e olyan emlékezetes, vicces oktatáshoz kapcsolódó történet amire szívesen emlékszel vissza?
Egyszer egy tanulóm jobbra kanyarodás előtt elengedte a kormányt,és a pedálokat is, „Én ezt nem tudom!” felkiáltással. Ma már inkább viccesnek érzem, akkor nem volt az.

Van-e valamilyen egyedi módszer amivel megnyugtatod az izguló diákokat az első vezetés előtt vagy akár a vizsga előtt?
Szerintem mindenkivel másképpen kell bánni, ha azt látják hogy nyugodt vagyok, az már fél siker. Az első vizsga azonban mindig lutri, a vizsgadrukk néha teljesen megbénítja a tanulót sajnos.

Az autókba szerelt, Magyarországon még ritkaságnak számító oktaméter mennyiben járul hozzá a tanulókkal való korrekt anyagi elszámoláshoz?
Szerintem teljes mértékben hozzájárul.

Miért szeretsz a Koroknai Autósiskolánál oktatni?
Az összetartó csapat, a baráti légkör nagyon fontos számomra, ebben a legnagyobb érdeme az iskolavezetőnek van.

Szerinted mi az, ami kiemeli a Koroknai Autósiskolát a hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozások közül?
Az első az oktaméter,azon kívül  minden kategóriában indítunk képzést, valamint az, hogy remek szakemberek, kiváló járművekkel dolgoznak nálunk.

A gépjármű vezetés szeretete alapfeltétel egy ilyen hivatásnál, van-e ezen kívül valamilyen hobbid?
Szeretek horgászni, főzni, sajnos az előbbire  ritkán jut időm.

Tapasztalataid szerint melyik rutinfeladat jelenti a legnagyobb kihívást a tanulóknak? Ezek gyakorlására fokozottan figyelsz-e az oktatás során?
Beállás várakozóhelyre, szegéllyel párhuzamosan, hátramenetben. Ezt nagyon sokat kell gyakorolni. A közlekedésben résztvevők nagy százaléka nem tud így parkolni, pedig nagyon hatékony módszer!