Képzési határidőkkel kapcsolatos tájékoztatás az ITM-től

A képzési határidőkkel kapcsolatos kérdésre az alábbi választ adta az ITM Kommunikációs Főosztálya:

„A koronavírus terjedésének megelőzése, lassítása, az emberi egészség védelme érdekében, a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekkel összhangban a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2020. március 19-től visszavonásig felfüggesztette a járművezetők vizsgáit. Az intézkedés nyomán valóban előfordulhat, hogy egyes tanulók a képzés-vizsgáztatás területén jogszabályban rögzített határidőket nem tudják tartani, így akár a teljes képzés megismétlésére kényszerülhetnének.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tisztában van a problémával, előkészíti és megteszi a szükséges jogszabály-módosítási javaslatokat annak érdekében, hogy önhibáján kívül senki ne kerüljön hátrányos helyzetbe, senkit ne terheljen indokolatlan többletköltség és időráfordítás.

A korábban befizetett vizsgadíjak sem vesznek el: a közelmúltban lemondott vizsgákon minden érintett díjmentesen vehet majd részt a veszélyhelyzet megszűnése után. A KAV a felhalmozódó ügyhátralék mielőbbi ledolgozása érdekében a tervek szerint hivatali időn túli és hétvégi időpontokat is biztosít majd ügyfelei számára.”

x Széchenyi2020