A veszélyes áruk szállítását érintő lényeges információk !

A veszélyes áruk szállítását érintő lényeges információk a következők:
Gépkocsivezetők ADR bizonyítványai:
Az ADR előírásaitól eltérően, minden olyan járművezetői oktatási bizonyítvány, amelynek érvényessége 2020. március 1. és 2020. november 1. között jár le, 2020. november 30-ig érvényben marad. Az ilyen bizonyítványokat öt évre meg kell újítani, ha a járművezető bizonyítja, hogy az ADR előírása szerinti ismeretfelújító képzésben részt vett és a megfelelő vizsgát 2020. december 1. előtt letette. Az új érvényesség ideje akkor kezdődik, amikor a megújítandó bizonyítvány eredeti érvényessége lejárt.
Azaz praktikusan a 2020. március 1. és 2020. november 1. között lejáró ADR bizonyítványok 2020. november 30-ig érvényben maradnak.
Egyrészt a lejárt ADR bizonyítvánnyal tehát lehet veszélyes árut szállítani, továbbá 2020. november 30-ig ún. ismeretfelújító vizsgák is tehetők, de a bizonyítványt nem a tényleges vizsga dátumától, hanem az eredeti bizonyítvány lejáratától hosszabbítja meg a hatóság.

Forrás

Kedves Tanulóink!
Az autósiskolánál jelentkező tanulóknak (akik elmaradt képzésekre jelentkeztek) jelzést küldünk, ha a helyzet normalizálódik és megkezdhetjük az oktatásokat. Az újrakezdéskor kapacitásainkat megsokszorozzuk, így terveink szerint minden jelentkezőnek gyorsan megoldást találunk a tanfolyami képzés időpontjára, valamint a vizsgák letételére.

x Széchenyi2020